PKB prodata Al Dahri za oko 105 miliona evra

Ugovor o prodaji Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), koju je kupila kompanija Al Dahra iz Iriga za nešto više od 105 miliona evra, potpisan je danas u Beogradu.
Ugovor su u Ministarstvu poljoprivrede potpisali državni sekretar Dragan Stevanović i kopredsednik i suosnivač Al Dahra holdinga Kadim Abdul Aldarei.
 
Stevanović je rekao da danas počinje novi period za kompaniju PKB, a samim tim i za Srbiju.
 
"Kakav je izazov za Srbiju predstavljala kompanija PKB danas znaju gotovo svi. Mislim da je vreme koje je iza nas, vreme teškog, napornog i veoma kompleksnog rada svih koji su bili uključeni u ovaj proces", rekao je Stevanović.
 
On je podsetio da je kompanija Al Dahra ponudila nešto više od 105 miliona evra za nepromenljivu imovinu PKB, odnosno zemlju, objekte, opremu i mehanizaciju neophodnu za proces proizvodnje, te da će Srbija na to, dodao je, dobiti nešto više od 17 miliona evra za "promenljivu" imovinu - stada i grla koji će novi vlasnik da preuzme.
 
Aldarei je rekao da predstavnici te kompanije prepoznaju značaj PKB za Srbiju i građane i obećao da će ta kompanija biti tri puta bolja nego danas.
 
"Poslaćemo pravu poruku za Srbiju i Srbe, da radimo najbolje da osiguramo da PKB dobro posluje", rekao je Aldarei.
  • Logi

    06.10.2018 22:03
    jahta
    Toliko košta jedna poveća luksuzna jahta.
  • Igor

    05.10.2018 10:17
    Nejasno
    Al dahra iz Iriga!!!
  • zlo je

    05.10.2018 09:50
    familija
    gde je početak? Salford zatvara NS mlekaru, sebi ostavlja najveće na ZB, Imlek i Su mlekaru, (https://lpscdn.linklaters.com/-/media/files/linklaters/pdf/mkt/london/linklaters_russia_cee.ashx?rev=91cc43ee-9f97-4274-94e2-8d83e1a1fa9d); Imlek izgori pre desetak dana, pa odmah u najvećim lancima nema njihovih proizvoda, nakon toga ovi u bescenje prodaju PKB ---> http://www.kzk.gov.rs/kzk/wp-content/uploads/2015/06/Al-Dahra-International-Investment-LLC-UAE-Al-Dahra-Rudnap-DOO-Beograd-RS-Rudnap-Group-AD-RS.pdf :
    god. 2007. - PKB = preko 600 mil.;
    2012. otkaz Imleku od PKB, 2012/2013 - otvorena nova farma kreditom 60 mil. e http://www.borca.rs/otvorena-farma-u-pkb-u/
    2014. PKB = 300+ m.e
    2015. - oglašena prodaja za = 150 m.e http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/ekonomija/2159523/oglasena-prodaja-pkb-a-pocetna-cena-150-miliona-evra.html
    2018. - prodato za 105 m.e. : 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, i druga nepokretna imovina i mehanizacija - ne kaže koja)
    na sve to Tanjug (tačno) javlja "Poslaćemo pravu poruku za Srbiju i Srbe, da radimo najbolje da osiguramo da PKB dobro posluje", dok nam u trgovinama prodaju poljske i austrijske jabuke, jabuke na komad i "biljne" sireve sa mlekom u prahu kao posne, izgladnjujući nas preko malih plata i na razne načine pokradenih i plata i penzija i na sve to ćutimo na dan kada smo se jednog zla otresli, a za drugo zlo izgladneli više valjda nemamo snage.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.