Montipajtonovac Teri Džons boluje od demencije

Jedan od osnivača komičarske grupe Monti Pajton, Teri Džons, boluje od demencije, saopštila je danas Britanska filmska akademija.

U saopštenju se navodi da je 74-godišnjem komičaru, scenaristi, glumcu i režiseru dijagnostifikovana primarna progresivna afazija koja mu otežava govor, zbog čega više ne može da daje intervjue.

Krajem 60-ih godina prošlog veka Džon Kliz, Majkl Pejlin, Erik Ajdl, Teri Gilijam, pokojni Grem Čepman i Džons su osnovali trupu Leteći cirkus Monti Pajtona.

Džons je režirao filmove "Brajanovo žitije" i "Monti Pajtonov smisao živorta", dok je s Gilijamom režirao "Monti Pajton i Sveti Gral".

  • Sloba

    26.09.2016 00:16
    -
    I genijalci su nažalost samo ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.