Boris Isaković: Na zapadu bih živeo udobnije

"Znam da bih u nekoj razvijenoj zemlji na zapadu živeo bolje i udobnije od svog posla, već u Ljubljani sigurno, ali kada sam srećan na sceni ili na snimanju okružen ljudima sa kojima delim iste moralne norme i umetničke kriterijume sve je lakše", kazao je glumac Boris Isaković.
Isaković tumači dve uloge u predstavi "Novo doba" u režiji Dine Mustafića. Pored njega u predstavi koja je nastala po tekstu Vuka Boškovića biće i Mirijana Karanović, Ermin Bravo, Snežana Bogićević i Slaven Došlo.
 
Isaković već godinama ostvaruje izuzetne uloge u pozorištu, na filmu, u televizijskim serijama. Podjednako ubedljivo igra ruske klasike u teatru i oživljava likove šalabajzera u satiričnim televizijskim formatima. Okupljanje ljudi koji dele istu želju za stvaranjem angažovanog pozorišta oko predstave "Novo Doba" prema njegovim rečima predstavlja fantastično iskustvo.
 
On je naglasio da u stalnom preispitivanju "savladava" likove koje igra u televizijskim formatima, na koje privatno ni malo ne liči.
 
"Posvećeni glumci su radoznala bića. Stalno posmatram ljude oko sebe i 'arhiviram' njihove modele ponašanja, navike i načine komunikcije. Kada mi zatreba za neku od uloga, onda kroz proces preispitivanja 'osvojim' osobine svog lika kojeg treba da tumačim", kazao je Isaković.
 
Dodaje da zna da bi u nekim drugačijim okolnostima živeo mnogo udobnije i bolje.
 
"Znam da bih u nekoj razvijenoj zemlji na zapadu živeo bolje i udobnije od svog posla, već u Ljubljani sigurno, ali kada sam srećan na sceni ili na snimanju okružen ljudima sa kojima delim iste moralne norme i umetničke kriterijume sve je lakše. Ipak neke stvari koje me čine srećnim, neka sitna zadovoljstva mogu da priuštim sebi. Uštedi se za to. Treba brinuti i o deci i njihovim potrebama i radostima. Nije lako, ali srećan sam", zaključio je Isaković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.