VIDEO: Srpski film "Rekvijem za gospođu J." kandidat za Evropsku filmsku nagradu

Srpski film "Rekvijem za gospođu J." režisera Bojana Vuletića ušao je u najuži izbor u trci za Evropsku filmsku nagradu, saopštio je danas Filmski centar Srbije.
Članovi Evropske filmske akademije će u naredna dva meseca odrediti nominacije za najbolji film i u drugim kategorijama režija, scenario i gluma. Nominacije će biti saopštene 4. novembra, a dobitnik 30. Evropske filmske nagrade biće poznat 9. decembra na ceremoniji u Berlinu.
 
U trci za nominacije pored srpskog filma su i filmovi reditelja Hanekea, Kariusmakija, Ozona, Zvjaginceva, Končalovskog, Vajde, Loznice i Estlunda.
 
Glavnu ulogu u filmu "Rekvijem za gospođu J." igra Mirjana Karanović, a producent je Nenad Dukić. 
 
Film je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu, a potom je prikazan na još 25 međunarodnih i domaćih festivala na kojima je osvojio devet nagrada.
 
Do kraja 2017. godine film će biti prikazan na još 17 festivala.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.