VIDEO: Bjelogrlićeva nova serija "Senke nad Balkanom" od oktobra

Na Filmskim susretima u Nišu premijerno je prikazana pilot epizoda serije "Senke nad Balkanom", autora Dragana Bjelogrlića, koji tumači i glavnu ulogu.
Kako je rekao autor, serija kombinuje fikciju i istorijske događaje i za njeno snimanje bilo je potrebno "dosta hrabrosti, znanja, energije i para".
 
"Imamo triler i dramu, dosta fiktivnih i autentičnih istorijskih ličnosti. Serija ima 11 epizoda i neće biti prikazivana kao film jer svaka epizoda ima svoju malu priču za sebe i zato nije moguće od nje napraviti kvalitetan film", naveo je Bjelogrlić.
 
Po njegovim rečima, boljim poznavaocima istorije biće slađe da gledaju seriju, ali i oni koji ne znaju ko su bili general Vrangel, general Petar Živković ili Đorđe Karađorđević, neće biti oštećeni.
 
"Svi ti likovi su u funkciji dramskog zapleta", rekao je Bjelogrlić navodeći da je serija, snimana u Srbiji, Makedoniji i Rusiji, okupila veliku glumačku ekipu. Tu su poznata glumačka imena poput Žarka Lauševića, Gordana Kičića, Branimira Brstne i Žike Todorovića, kao i mladi glumci - Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Jana Jovanovski i mnogi drugi. 
 
Scenario su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić.
 
"Senke nad Balkanom" emitovaće se od oktobra na RTS-u, a partner serije je DDOR osiguranje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.