Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Plavi čuperak"

Dobitnica nagrade "Plavi čuperak" za 2017. godinu je Vesna Aleksić za knjigu "Krokodil peva".
Polovinom januara 2018. upućeni su pozivi na adrese 55 pisaca, kritičara i izučavalaca književnosti za decu sa molbom da svako sačini svoju list od pet najboljih naslova domaćih autora objavljenih tokom 2017. Pozivu se odazvalo njih 36 nominujući za nagradu ukupno 39 naslova.
 
Najveći broj glasova (16) dobila je knjiga "Krokodil peva" Vesne Aleksić, u izdanju "Kreativnog centra".
 
Nagrada će biti uručena na Međunarodni dan dečije knjige 2. aprila.
 
Nagrada je ustanovljena 2013. godine, kada se obeležavalo pola veka od izlaska iz štampe "Plavog čuperka" Miroslava Mike Antića. Nagradu dodeluje Međunarodni centar književnosti za decu - Zmajeve dečje igre.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.