Napravljen uređaj koji bežičnim signalom čita ljudske emocije

Naučnici iz laboratorije za kompjutersku i veštačku inteligenciju tehnološkog instituta u Masačusetsu napravili su "EQ-Radio", uređaj koji može da očita ljudske emocije pomoću bežičnog signala.

Mereći promene u disanju i srčanom ritmu, EQ Radio može sa 87 odsto sigurnosti da otkrije da li je neka osoba uzbuđena, srećna, ljuta ili tužna i to bez ikakvog direktnog povezivanja sa ispitanikom, prenosi "Science Daily".

Profesorka na institutu i pokretač ovog projekta Dina Kalabi predviđa da će ovaj sistem biti korišćen u industriji zabave, ispitivanju potrošačkih navika i u zdravstvu. Filmske kuće i marketinške agencije mogu da dobiju odmah informacije o raspoloženju gledaoca i da prilagode sadržaj tome.

"Naš proizvod pokazuje da bežični signal može da prikupi podatke o ljudskom raspoloženju koje nije uvek vidljivo golim okom. Verujemo da možemo da pomognemo u budućnosti da se razvije sistem koji može da dijagnostifikuje mentalna stanja poput depresije i anksioznosti", zaključila je ona.
 

  • NS49

    28.09.2016 05:55
    U ovo verujem jer sam jednom prilikom zanoćio kod jedne dama (na žalost nije bilo ništa značajno) a žena me pronašla i kad je prolazila metar od jednog auta sa alarmom on se uključio jer je bila tako besna da mora da su iz nje sevale nevidljive munje a koje ste plrimetili hoće da aktiviraju alarme.
    Dobro sam prošao da me nije dohvatila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija