BlackBerry nakon 14 godina prestaje da proizvodi telefone

Kompanija BlackBerry iz Kanade, poznata po inovativnim tehnologijama za mobilne telefone, planira da prekine proizvodnju pametnih telefona nakon 14 godina, prenosi BBC.

BlackBerry namerava da partnerima licencira proizvodnju telefona pod njegovim brendom, dok će se sama kompanija fokusirati na poslovanje sa softverom.

"Verujemo da je to najbolji način za profit u poslovanju s uređajima", naveo je izvršni direktor BlackBerryja Džon Čen.

On je rekao da će se rashodi BlackBerryja smanjiti uklanjanjem troškova za inventar i smanjenjem broja zaposlenih. Kao jedan od lidera na tržištu, kompanija se borila i želela je da bude u korak s proizvođačima modernih telefona kao što su Apple i Samsung.

BlackBerry sada drži mali deo tržišta pametnih telefona u Sjedinjenim Američkim Država (SAD), a u drugom kvartalu je prodao blizu 400.000 smartphonea, dok je Apple prodao čak 40 miliona.

  • /

    29.09.2016 10:53
    /
    srpski drzavni vrh je opet omanuo.

    ako se ovako opredeljuju za gadzete ili trivije sta mislite kako tek vode drzavu, kako su je tek vodili i vas terali da ginete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija