Hit aplikacija Meerkart povučena iz App Storea

Početkom prošle godine Meerkat je bio jedna od najpopularnijih mobilnih aplikacija, ali stvari su se promenile kad su na ovo tržište ušli Twitter i Facebook.

Jedan od najvećih trendova tehnološke industrije na početku prošle godine bile su aplikacije za video prenose uživo putem mobilnih uređaja, a prva aplikacija koja je omogućila live video streaming i u potpunosti osvojila korisnike bila je Meerkat.

Međutim, nakon što se o Meerkatu pričalo neko vreme pa su njegova popularnost i broj korisnika rasli, predstavljena je slična aplikacija Periscope koju je preuzeo Twitter za skoro sto miliona dolara i ubrzo je sve više korisnika zamenilo Meerkat Periscopeom.

Na ovo tržište naknadno je ušao i Facebook sa svojih milijardu i nekoliko stotina miliona korisnika pa je medijskim i drugim kompanijama, sportskim klubovima, muzičarima i drugima Facebook Live postao idealan način za emitovanje videa uživo brojnim prijateljima/pratiocima na ovoj mreži.

S obzirom na navedeno, ove nedelje su iz kompanije Life On Air koja stoji iz Meerkata objavili kako su povukli ovu aplikaciju iz Appleovog App Storea. Umesto aplikacije za video streaming, Life On Air fokusirao se na novu aplikaciju Houseparty za grupne video chatove (do osam korisnika) koja već ima skoro milion korisnika.

Jedan od osnivača ove kompanije Ben Rubin koji je na Twitteru najavio povlačenje Meerkata iz App Storea, za Tech Crunch rekao je kako su o ovom potezu razmišljali već dugo vremena – već pola godine nakon lansiranja ove aplikacije doneli su odluku o promeni strategije jer se pokazalo kako emitovanje videa uživo putem mobilnih uređaja nije postala svakodnevna navika većine korisnika pa su se orijentisali na drugačiji način povezivanja i komunikacije korisnika, putem Housepartyja.

Takođe, bilo je jasno kako se ovako mala kompanija ne može boriti s velikanima poput Twittera i Facebooka koji imaju milione, odnosno više od milijardu korisnika pa su na vreme odlučili svoje resurse da usmere u druge projekte.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija