Facebook cenzurirao renesansnu skulpturu

Facebook se našao na udaru javnosti nakon što je cenzurisao fotografiju renesansne skulpture Neptuna koja krasi trg Mađore u italijanskom gradu Bolonji.

Prateći svoja pravila o moralnosti sadržaja, ova društvena mreža odlučila je da ukloni fotografiju spomenute skulpture koju je postavila lokalna književnica Elisa Barbari kako bi putem Facebook oglasa promovisala stranicu o lepotama ovog italijanskog grada.

Skulpturu, jedan od simbola Bolonje, Facebook je zabranio jer krši pravila oglašavanja i prikazuje eksplicitni seksualni sadržaj, uz "preterano prikazivanje tela i nepotrebno se koncentriše na izvesne delove tela".

Ovakav sadržaj Facebook ne dozvoljava čak ni kada je on postavljen u umetničke ili edukativne svrhe, objasnila je kompanija.

Nedugo nakon blokiranja fotografije Neptuna i nakon što se vlasnica sporne stranice pobunila, Facebook se izvinio. Za Mashable je potvrđeno da je ipak bila reč o grešci.

Fotografija ove skulpture ne krši nikakva pravila, pa će oglas za stranicu koji je koristi ipak biti odobren.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija