Microsoft upozorava: Ne forsirajte nadogradnju Windowsa 10

Najnovija velika nadogradnja za Windows 10 već je ugledala svetlo dana, ali u službenom širenju Creators Updatea na kompjutere širom sveta Microsoft je uočio niz problema s nekim konfiguracijama i odlučio da zaustavi njeno širenje.
Microsoft upozorava: Ne forsirajte nadogradnju Windowsa 10
Foto: 021

Uprkos tome, entuzijasti su stvar forsirali i time napravili niz problema na svojim računarima.

Windows 10 Creators Update nadogradnja trebalo je da se širi u fazama (što je neke i podstaklo da forsiraju instalaciju), ali čini se kako je Microsoft u potpunosti zaustavio proces dok ne ispeglaju bugove. Microsoft upozorava korisnike na to da definitivno treba da prestanu s forsiranjem dok nadogradnja ne bude spremna automatskim putem za njihove konfiguracije.

U suprotnom može nastati niz problema, posebno s konfiguracijama koje koriste neke Broadcom Bluetooth LE kontrolere.

"Nastavljamo s preporukom da pričekate službenu nadogradnju, automatskim putem (osim ako niste entuzijasta koji je spreman da se bori s nekim problemima", izjavio Microsoftov šef programskog menadžmenta Džon Kejbl povodom širenja nadogradnje u prvoj fazi.

Kada Creators Update službeno postane dostupan, korisnik će to znati zbog upita Windowsa vezanih uz privatnost pre nego što se nadogradnja može instalirati.

"Ono što jeste zabrinjavajuće je činjenica da je Creators Update proveo niz meseci u različitim izdanjima u sklopu Insiders programa na milionima računara, a u sklopu čega nisu pronađeni ovako kritični bugovi u radu", zaključio je Kejbl.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).