FOTO: Objavljene fotografije Zemlje stare 48 godina

NASA je objavila neverovatnu sliku Zemlje iz svemira staru 48 godina.

Svemirska agencija je u četvrtak predstavila fotografije koje su napravili članovi misije Apollo 10 tokom putovanja na Mesec 18. maja 1969.

Fotografije su nastale na udaljenosti od 66.000 km, ali se čak i odatle mogu videti Meksiko, obala Teksasa i Kalifornijski zaliv, dok su ostali delovi sveta prekriveni gustim oblacima.

Apollo 10 bila je druga misija u orbiti Meseca i oborila je rekord u postizanju najveće brzine letelice sa ljudskom posadom, a podaci tom prilikom prikupljeni, bili su od neprocenjivog značaja za Apollo 11.

U letelici su se nalazili komandant misije Tomas P. Staford, pilot komandnog modula Džon V. Jang i pilot lunarnog modula Judžin E. Sernan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija