Od Londona do Edinburga u budućnosti za osam minuta

Putovanje od Londona do Edinburga vozom traje oko pet sati, a avionom oko sat i po, dok će brzim vozom "Hyper Chariot" putnici od prestonice Velike Britanije do škotskog glavnog grada u budućnosti stizati za samo osam minuta.
Ovo prevozno sredstvo koje predstavlja vožnju kapsulom kroz dugački tunel, koristi slične tehnologije vožnje kao veliki tobogani u zabavnim parkovima ili takozvani "vozovi smrti". Voz će se koristiti magnetnom levitacijom što znači da će kapsule kliziti velikom brzinom magnetnim šinama.
 
"Imamo u planu da omogućimo svemirska putovanja na Zemlji tako što ćemo povezati gradove i države na način koji se dosad činio nemogućim", rekao je Metju Modin, predsednik kompanije "Hyper Chariot".
 
Sudeći prema prvim informacijama, kapsule unutar tunela voza "Hyper Chariot" imaće ubrzanje od 0 do 1.600 kilometara u samo jednoj minuti, a moći će da voze do 6.437 kilometara na sat. Zbog bolje udobnosti, sedišta voza biće poput onih u sportskim automobilima.
 
Svaka kapsula moći će da prevozi od četiri do pet osoba, a zanimljivo je da neće imati toalet zbog kratke vožnje.
 
Cena prevoza ovim vozom iznosiće oko 110 evra. Iz kompanije "Hyper Chariot" najavili su kako imaju nameru da do 2021. godine osposobe njihovo brzo prevozno sredstvo, a do 2040. da puste u pogon, najpre u Velikoj Britaniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija