Fosil ajkule otkriven na 3.800 metara nadmorske visine

Fosilni ostaci ajkule stari 400 miliona godina otkriveni su na obali jezera Titikaka na jugoistoku Perua, objavilo je ministarstvo kulture te južnoameričke zemlje.
Fosil ajkule otkriven na 3.800 metara nadmorske visine
Foto: Pixabay
"Radi se o najstarijem dosad otkrivenom kičmenjaku u Peruu", istakao je Leonardo Zevalos, paleontolog pri tom ministarstvu.
 
Zevalos je objasnio da su kosti morskog psa iskopali studenti Univerziteta Puno na nalazištu Imarukos, u okrugu Tarako. To je nalazište na 3.800 metara visine, na obali jezera koji deli Peru i Boliviju.
 
Otkriveni ostaci koji potiču iz geološkog razdoblja Devon sadrže dve čeljusne kosti i jedna peraja, rekao je Zevalos.
 
Devon se smatra razdobljem riba jer su se u njemu javili prvi kičmenjaci, ribe, a zatim vodozemci, preci sisara, navelo je ministarstvo kulture.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija