Microsoft ukida Paint

Microsoft sprema novo ažuriranje Windows 10 sistema pod imenom Autumn Creators Update sa mnoštvom novih opcija. Međutim, jedan od najdugovečnijih Windows dodataka prestaće da postoji - Microsoft Paint.
Prvi put je objavljen uz prvu verziju Windows 1.0 1985. i bio je jedan od prvih grafičkih editora koji su koristili milioni ljudi. U početku je postojao kao jednobitna crno-bela licencirana verzija ZSoft-ovog PC Paintbrush-a, a tek je uz Windows 98 mogao da pravi slike u JPEG formatu. 
 
Uz novu verziju Windows 10 dolaziće Paint 3D, koji ima i opcije za stvaranje 3D slika i koji nema ništa slično sa starim Paint-om. 
 
Iako nikad nije bio naročito napredan, uvek ste mogli da ga iskoristite da nešto naškrabate ili da obavite brz cut/paste. 
 
Microsoft još nije potvrdio da će ukloniti dugovečnu aplikaciju, ali deluje da su mu sada definitivno dani odbrojani.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).