FOTO: Novo svemirsko odelo za ekipu Spejs iksa

Direktor "Spejs iksa", milijarder Ilon Mask, otkrio je kako izgleda dugo očekivano svemirsko odelo nastalo u radionicama njegove kompanije.
Fotografijom objavljenom na društvenoj mreži Instagram, Mask otkriva izgled celog odela. Osim odela namenjenog za boravak van Zemlje prikazana je kapsula "Kru dregon" (Crew Dragon), koju će "Spejs iks" (Space X) koristiti za slanje Nasinih astronauta na Međunarodnu kosmičku stanicu, piše RTS.
 
U pitanju je druga fotografija svemirskog odela koju je Mask objavio tokom nekoliko poslednjih nedelja. Prva je otkrila izgled samo gornjeg dela odela, a sada se vidi dizajn rukavica, donjeg dela i čizama.
 
Planirano je da astronauti ova odela nose tokom boravka u pomenutoj kapsuli, ali i u hitnim situacijama tokom leta u slučaju gubitka pritiska, kako bi se obezbedio siguran dolazak astronauta na krajnju destinaciju.
 
Ilon Mask je obećao da će uskoro objaviti još pojedinosti o odelu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija