Google uveo asistenta muškog glasa

Ukoliko ste nekad poželeli da vaša glasovna asistentkinja na pametnim uređajima postane asistent, Google vam je to sada omogućio.
Google uveo asistenta muškog glasa
Foto: Pixabay
Na Googleovim postavkama možete izabrati asistenta Voice II te uz pomoć muškog glasa upravljati iOS aplikacijama, Android uređajima, pametnim zvučnicima...
 
Dosad su sve tehnološke kompanije razvijale glasovne asistentkinje. Apple ima Siri, glas Microsoftovoj Cortani snimila je glumica Džen Tejlor, a Amazon ima asistentkinju Alexu.
 
Međutim, aktivacijom operativnog sistema 7.12, Google je odlučio da napravi malu promenu i pruži korisnicima mogućnost izbora između muškog i ženskog glasa. Ovi glasovni asistenti nemaju imena kao Siri, Alexa ili Cortana, u Googleovim postavkama ženski asistent nazvan je Voice I, a muški Voice II.
 
Ukoliko još niste dobili ovu opciju na vašim uređajima, moraćete prvo da ažurirate Googleove aplikacije. 
 
Googleova glasovna asistentkinja tek je od polovine ove godine dostupna i na Appleovom iOS operativnom sistemu. U početku su mogli da je koriste samo vlasnici Google Pixel pametnih telefona, ali vremenom Googleova asistentkinja se proširila i na druge uređaje, a danas je dobila i zamenu muškim glasom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).