Prvi automobili bez vozača u Velikoj Britaniji 2021.

Ministarstvo finansija Velike Britanije je saopštilo da će u sredu biti predstavljen plan koji bi trebalo da omogući pojavu prvih automobila bez vozača na britanskim putevima do 2021. godine.

Britanski ministar finansija Filip Hamond trebalo bi na predstavljanju budžeta da najavi i promene u propisima koji bi automobilskoj industriji bez vozača, u koju bi trebalo uložiti 28 milijardi funti do 2035. godine, omogućilo puštanje u saobraćaj tih vozila.  

Britanija želi da ima vodeću ulogu u razvoju autonomnih vozila. Vlada predviđa 160 miliona funti za razvoj 5G tehnologije potrebne za razvoj automobila bez vozača.  

Vodeće mesto u svetu u razvoju tehnologije automobila bez vozača moglo bi dati ogroman podsticaj ekonomiji te zemlje.  

"Britanija se ubrzano postavlja kao centar te nove tehnologije, ona predstavlja ogroman potencijal za zemlju", rekao je Majk Hoz, izvršni direktor SMMT-a, udruženja proizvođača i trgovaca motornih vozila. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija