Skelet mamuta prodat za pola miliona evra

Skelet mamuta koji je živeo pre najmanje 10.000 godina prodat je za više od pola miliona evra na aukciji u Lionu, na jugoistoku Francuske.
Ogroman skelet takozvanog vunastog mamuta u uspravnom, hodajućem položaju sa velikim kljovama kupio je Pjer-Etjen Bindšedler, izvršni direktor francuske kompanije "Soprema" čiji je logo upravo mamut.
 
"Postavićemo ga u lobiju naše firme", rekao je Bindšedler i dodao: "Mislim da imamo dovoljno prostora".
 
Bindšedler je kupio aukcijski predmet za 548.250 evra.
 
Skelet mamuta koji je prodat na aukciji kuće Agit, s visinom od preko tri metra jedan je od najvećih do sada pronađenih primeraka. Stručnjaci procenjuju da je težina tog mamuta bila oko 1.400 kilograma.
 
Pre aukcije procenjen je na najmanje 450.000 evra zbog "dobrog stanja", jer je sačuvano 80 odsto kostiju.
 
Skelet je otkriven pre oko 10 godina na severozapadu Sibira.
 
Vrsta mamuta kao što je vuneni ili dlakavi nekada je bila jedna od najrasprostranjenijih u Severnoj Americi i Sibiru, međutim, te životinje nestale su pre 3.700 godina zbog lova i promene klime.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija