Hakeri mogu da uđu u bilo koji privatni grupni čet na Whatsapp-u

Nakon sigurnosnih provera, otkrivena je greška u WhatsAppu, zbog koje hakeri mogu da se infiltriraju u bilo koji privatni grupni čet na toj aplikaciji, javlja Wired.
Hakeri mogu da uđu u bilo koji privatni grupni čet na Whatsapp-u
Foto: Pixabay
Iako su programeri WhatsAppa pokušali da reše taj problem, stručnjaci tvrde da on još nije uklonjen i da bez dozvole administratora grupe u svaku konverzaciju može da se ubaci još ljudi, a da to niko ne primeti. 
 
Facebook, u čijem je vlasništvu ova aplikacija, kažu da bag nije opasan jer svi u grupnom chatu dobiju obaveštenje kad im se pridruži neko nov, pa mogu odmah da reaguju. 
 
Bag je otkriven na jednoj sigurnosnoj konferenciji u Cirihu, prenosi portal Index. 
 
Delimična uteha korisnicima jeste to što ubačeni novi članovi chata ne mogu da čitaju ranije poruke. Stručnjaci korisnicima savetuju da, ako žele da budu potpuno bezbedni, koriste samo komunikaciju "jedan na jedan".
  • Stručnjak

    15.01.2018 09:31
    preporučuje
    " Stručnjaci korisnicima savetuju da, ako žele da budu potpuno bezbedni, koriste samo komunikaciju "jedan na jedan"."

    Izeš ti te stručnjake. Evo ja preporučujem npr "Telegram".
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija