VIDEO: Rusija testirala raketu tokom noći, građani pomislili da stiže NLO

Veliki beli objekat nepravilnog oblika sa "dugačkim repom" osvetlio je u subotu uveče noćno nebo u Rusiji.
Do neki strahuju da su vanzemaljci ušli u Zemljinu orbitu ili da je izbio rat, objašnjenje je prilično "prizemno".
 
Stanovnici širom Rusije pohrlili su na društvene mreže da bi objavili fotografije i snimke na kojima je beli objekat, ali i da bi potražili objašnjenje za zbunjujuću pojavu, piše Raša tudej.
 
Tragajući za objašnjenjem, neki su zaključili da bi mogao da bude NLO, drugi su se, pak, sa zebnjom pitali da li je lansiran neki balistički projektil poput ICBM Topol-M.
 
 
Međutim, u pitanju je bila ruska raketa "Sojuz 2.1-b" koja je testirana sinoć u 46 minuta posle ponoći po moskovskom vremenu, na poligonu Plesetsk.
 
Nekoliko sati kasnije, nosač raketa uspešno je smestio navigacioni satelit "Glonass-M" u orbitu.
 
Oni koji žive u blizini poligona znali su šta je posredi, ali se nalet (koji je izgledao kao ogroman beli objekat) mogao videti u većem području, od Arhangeljske oblasti do Moskve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija