Danas je Svetski dan emotikona

Svetski dan emotikona, šarenih simbola koji se koriste u komunikaciji putem interneta i pametnih telefona, obeležava se danas.
Danas je Svetski dan emotikona
Foto: Pixabay
Emotikoni postoje od devedesetih godina, a Apple ih je uključio u svoje pametne telefone 2011. godine. Prvi Svetski dan emotikona obeležen je 2014, a datum 17. jul odabran je jer se pojavljuje na sličici koja se upotrebljava za kalendar. 
 
Najkorišćeniji emotikon je onaj koji plače od smeha (proglašen i za Oksfordovu reč 2015. godine). Nakon njega po učestalosti korišćenja nalaze se smajli sa srcima u očima, onaj koji šalje poljubac i onaj koji se valja po podu od smeha. 
 
Top pet najčešće podeljenih emotikona na Facebooku je "obični", nasmejani smajli koji je i pokrenuo celu priču oko emotikona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija