Lajčak: Ulazak Crne Gore u NATO sjajna vest za Balkan

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak pozdravio je kao sjajnu vest za ceo region zapadnog Balkana i mudru odluku crnogorskih poslanika u petak da izglasaju ulazak u NATO.
Lajčak: Ulazak Crne Gore u NATO sjajna vest za Balkan
Foto: Pixabay
"Crnogorski parlament upravo je glasao za ulazak u NATO. Dobra odluka. Sjajna vest za Alijansu i region zapadnog Balkana. Politika otvorenih vrata NATO se isplatila", poručio je Lajčak na Tviteru.
 
Lajčak je inače prošle sedmice optužio Zapad i Evropsku uniju da je prvo ubedila Zapadni Balkan da je njena uloga nezamenljiva u rešavanju problema, a onda napustila region da on sebi pomogne sam.
 
U komentaru za slovački dnevnik Pravda, Lajčak je upozorio povodom poslednjih oživljavanja ideje Velike Albanije i reakcija iz Beograda, da u srcima i glavama Balkanaca i dalje preživljava duboko ukorenjeni nacionalizam i jednako duboko osećanje istorijske nepravde.
 
"Puter je i na našoj kolektivnoj evropskoj glavi. EU je dobrovoljno pod pritiskom drugih kriza ispraznila region koji je za nas bio prirodan", napisao je Lajčak.
 
Šef slovačke diplomatije zatražio je zato da evropske institucije stvore posebnu misiju za Zapadni Balkan, kao što je ima MMF, a koja bi sa pojedinim zemljama radila u kontinuitetu, a ne samo povremeno.
  • Мунгос

    29.04.2017 10:34
    Овај Лајчак има проблематични карактер, али је и велики мислилац када каже „Puter je i na našoj kolektivnoj evropskoj glavi“. А када ја вама причам да је Европска глава премазана путером, ви ми лупате минусе.
    Шта ли ће да ради људождер када једе НАТО припадника, главе намазане путером, љигавог и без кичме, а када стигне до задњице и ту пронађе још два Црногорца, смучиће му се. Жао ми људождера.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet