VIDEO: Poplave u Kvebeku, evakuisano 1.900 ljudi

Poplave izazvane neprestanom kišom primorale su oko 1.900 osoba da napuste svoje domove u kanadskoj provinciji Kvebek.
Jedan od najteže pogođenih gradova je Rigo, zapadno od Monterala. Gradonačelnik Hans Grunvald je izjavio da je evakuacija u nekim delovima grada obavezna i da vatrogasci idu od vrata do vrata proveravajući da li su kuće prazne.
 
Montreal je najnoviji grad u Kvebeku koji je proglasio vanredno stanje, nakon što su probijena tri kanala u kvartu Pijerfond-Roksboro na severu grada. Iz Montreala je evakuisano oko 220 ljudi, a vojska pokušava da ojačavanjem linija odbrane od poplave spase kuće.
 
Situacija u provinciji Ontario koji je takođe bio ugrožen, stabilizovana je, saopštili su zvaničnici.
 
Zbog poplava je nekim državnim službenicima savetovano da ne idu danas na posao. Zvaničnici su naveli da će vladine zgrade u Gatinou u Kvebeku biti zatvorene, a zaposleni koji na posao idu preko mostova, danas neće raditi.
 
Kanadska vojska je juče saopštila da će još 800 vojnika sa već angažovanih 400, raditi na operacijama protiv poplava.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.