Erdogan od danas ponovo i lider stranke

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan vraća se na čelo vladajuće partije, što mu je omogućeno skorašnjim proširenjem predsedničkih moći i izmenom ustava.
Na kongresu patije Pravda i razvoj, koji se danas održava u Ankari, biće iskorišćena mogućnost da šef države bude istovremeno i lider stranke, što je omogućeno nakon referenduma 16. aprila.
 
Po starom ustavu Turske to je bilo zabranjeno. 
 
Erdogan se ponovo ušao u redove stranke Pravda i razvoj 2. maja. 
 
On će na kongresu, na kome je jedini kandidat za lidera, preuzeti vođstvo stranke od trenutnog lidera i premijera Binali Jiljdirima, kome će biti dodeljeno novoformirano mesto potpredsednika, rekao je zamenik predsednika stranke Hajati Jazidži.
  • Mile

    21.05.2017 14:10
    Izgleda da se i Srbija trudi da baštini turske4 tradicije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet