Identifikovan bombaš samoubica iz Mančestera

Osoba za koju se sumnja da je bombaš samoubica iz Mančestera identifikovana je kao Salman Abedi, javlja CBS.
"CBS njuz može da potvrdi da je osumnjičeni za teroristički napad u Mančesteru dvadesettrogodišnji Salman Abedi", saopštila je ta medijska kuća.

Salman Abedi (23) je navodno od ranije poznat britanskoj policiji.
 
Policija je danas pretražila kuću u Mančesteru u kojoj je Abedi živeo, a prilikom ulaska izvela je kontrolisanu eksploziju.

Abedi je rođen u Mančesteru 1994. godine, a njegovi roditelji su došli u Veliku Britaniju kao izbeglice iz Libije.

Ranije danas britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da bezbednosne službe znaju identitet osumnjičenog bombaša. Mladić je uhapšen u Južnom Mančesteru, a veruje se da će uslediti nova hapšenja.
 
Bez novih informacija o srpskim državljanima u Mančesteru

Ambasador Srbije u Velikoj Britaniji Ognjen Pribićević rekao je danas popodne da britanska policija za sada nema informacija o tome da među poginulim i povređenim u terorističkom napadu u Mančesteru ima stranih državljana.

"Nemam nikakvih novih informacija, ali prema podacima britanske policije koje smo dobili, za sada nema informacija o nastradalim i povređenim stranim državljanima, pa samim tim ni državljanima Srbije", rekao je Pribićević.

On je naglasio da će ambasada nastaviti da prati razvoj događaja.
 
U sinoćnjem napadu tokom koncerta američke pevačice Arijane Grande poginule su 22 osobe, među kojima su i deca.
 
Prema informacijama policije, napad je izveo bombaš samoubica, koji je aktivirao improvizovanu bombu nakon koncerta, a koja je odnela i njegov život.
 
Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini. U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta kada je Britanac Halid Masud automobilom uleteo među pešake povređeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno. Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.
  • Hemoglobin

    23.05.2017 21:30
    Pravi patriJoCki komentar od Vukija.
    Jako prepoznatljiv stil ogavnosti kada je tuđa nesreća u pitanju.
  • Rusofil_IQ0

    23.05.2017 16:50
    @Vuki
    Sramoti se sljamu jedan, deca su i pitanju smradu jedan!
  • Vuki

    23.05.2017 15:20
    Kako seju tako zanju. Nije ovo mrznja kako mnogi tvrde nego vinjenica. I ja ne likujem ali znam da je tako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.