VIDEO: Potonuo brod sa 170 turista

Brod sa oko 170 turista potonuo je na veštačkom jezeru u severozapadnom delu Kolumbije.
Zasad je potvrđeno najmanje šest žrtava, dok je 31 osoba nestala. Brod je potonuo na veštačkom jezeru u turističkom gradu Guatape, izjavio je predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos, a vlasti su saopštile da još ne znaju uzrok potonuća.
 
Prema rečima zvaničnika iz Nacionalnog centra za upravljanje krizama Karlosa Ivana Markeza, sve žrtve su Kolumbijci i među njima nema dece. Regionalne vlasti su navele da je većina od 170 osoba koje su se nalazile na brodu spasena čamcima, dok su neki od njih sami uspeli da se spasu.
 
"Brod je potonuo izuzetno brzo. Sve se dogodilo u pet minuta", izjavio je kapetan u vatrogansoj službi Luis Bernardo Morales. Grad Guatape proglasio je trodnevnu žalost zbog nesreće.
 
Preživeli turisti su rekli da je na trajektu bilo više ljudi od dozvoljenog broja, kao i da niko nije nosio prsluke za spasavanje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet