Preminuo oskarovac Martin Landau

Martin Landau, zvezda televizijske serije "Misija: Nemoguće" iz 1960-ih godina, koji je u kasnijoj karijeri osvojio Oskara za najboljeg sporednog glumca u filmu "Ed Wood" Tima Bartona, umro je u nedelju u 89. godini.
Umro je u medicinskom centru UCLA u Los Anđelesu usled komplikacija tokom kratke hospitalizacije zbog nepoznate bolesti, objavio je njegov publicista Dik Gutmen. 
 
Landau je 1995. godine osvojio Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu Tima Bartona 'Ed Wood', u kojem je tumačio ulogu zvezde horor filmova Bele Lugošija. Za prestižnu akademsku nagradu bio je nominovan još dva puta, za ulogu u filmu Fransis Ford Kopole 'Tucker' te u 'Zločinima i prestupima' Vudija Alena. 
 
Bio je i prvi izbor kreatora kultnih 'Zvezdanih staza' Džina Rodenberija za ulogu legendarnog Mr Spoka, ali ulogu je na kraju ipak dobio Lenard Nimoj.
 
Landau se 50-ih družio sa zvezdama kao što su Džejms Din i Stiv Mekvin, a studirao je pod poznatim Liom Strasbergom. Njegova karijera uključivala je brojne uloge na filmu, televiziji i pozorištu i bio je poprilično aktivan u ovoj deceniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet