Pronađena zamrznuta tela bračnog para koji je nestao pre 75 godina

Zamrznuta tela koja su nestala pre 75 godina u Alpima pronašli su radnici zaduženi za održavanje žičare, prenose švajcarski mediji.
Tela Marselin i Fransin Dumoulin, roditelja sedmoro dece, pronađena su savršeno očuvana u blizini žičare u selu Chandolin u jugozapadnoj Švajcarskoj.
 
Ovaj bračni par je odveo svoje krave na ispašu na livadu 15. avgusta 1942. godine i nikada se nisu vratili.
 
"Ceo život smo ih tražili, bez prestanka. Hteli smo da im priredimo bar sahranu kakvu zaslužuju", rekla je njihova najmlađa ćerka Marselin Udry-Dumoulin. "Nakon 75 godina čekanja i traženja, ova vest mi daje osećaj mira", rekla je ona.
 
Policija je saopštila da su tela s identifikacionim dokumentima nađena na 2.615 metara nadmorske visine, a biće sprovedena i DNK identifikacija.
 
"Tela su ležala jedno do drugog, muškarac i žena obučeni u odeću koja se nosila tokom Drugog svetskog rata", rekli su iz kompanije Glacier 3000 koja održava žičare, a čiji radnici su pronašli tela.
 
Obućar Marselin i učiteljica Fransin imali su 40 i 36 godina kada su nestali, a iza sebe su ostavili pet sinova i dve ćerke.
 
Deca su, nakon nestanka roditelja, predata rodbini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet