Hitan sastanak Saveta bezbednosti zbog sukoba Izraela i Palestine

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u ponedeljak kako bi razgovarao o porastu nasilja između Izraelaca i Palestinaca, najavljuju diplomate.
Švedska, Francuska i Egipat zatražile su hitan sastanak Saveta bezbednosti UN nakon sukoba Izraelaca i Palestinaca u Jerusalimu.
 
Zamenik ambasadora Švedske u UN Karl Skau naveo je na svom nalogu na Tviteru da je cilj sastanka "hitan razgovor o tome kako se mogu podržati pozivi za deeskalaciju u Jerusalimu".
 
Kako su agencije prenele, u sukobima između Palestinaca i izraelske policije na Hramovnoj gori u Jerusalimu u petak su poginula tri Palestinca, a na Zapadnoj obali 19-godišnji Palestinac je izbo tri Izraelca, posle čega je upucan.
 
Izraelska policija juče se sukobila u Jerusalimu sa Palestincima koji su, u znak protesta, organizovali muslimansku molitvu ispred velikog svetilišta na Hramovnoj gori, koje pohode i Jevreji i Muslimani.
 
Protest je pokrenut nakon što su izraelske vlasti postavile detektore za metal na kapiji svetilišta pošto su tu palestinski napadači prošle nedelje ubili dva izraelska policajca.
 
AP je naveo da su sporadični sukobi izbili i u drugim delovima Jerusalima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.