Napad na ambasadu: Jordanac ubijen, Izraelac ranjen

Jedan državljanin Jordana je ubijen, a Izraelac teško povređen u incidentu koji se dogodio u ambasadi Izraela u Amanu.
To je saopštio bezbednosni izvor, dok je jordanska agencija Amon njuz javila da su ambasadu napali teroristi.
 
"Jordanac je ubijen, a Izraelac je zadobio ozbiljne povrede u incidentu koji se dogodio u izraelskoj ambasadi u Amanu", naveo je neimenovani bezbednosni izvor, preneo je AFP.
 
Agencija Rojters prenela je da policija ispituje incident u veoma zaštićenoj ambasadi, koja se nalazi u bogatom kvartu jordanske prestonice. 
 
Jordanska novinska agencija navodi da je jedan od napadača ubijen u razmeni vatre, a da je teško povređeni izraelski pripadnik obezbeđenja prebačen u bolnicu, prenosi Tass. Jordanske službe bezbednosti blokirale su prilaz ambasadi, a prema neproverenim informacijama, među osobljem ambasade ima poginulih i ranjenih, navodi ruska agencija. 
 
Istovremeno, jordanski sajt Hala Akbar objavio je da je u ovom nasilnom incidentu bilo i ubadanja, a da je Jordanac podlegao povredama od vatrenog oružja, prenosi AP. 
 
Neimenovani bezbednosni zvaničnik potvrdio je da je jedan Jordanac ubijen, a jedan Izraelac ranjen, ali nije pružio više detalja. 
 
Do incidenta je došlo u trenutku kada su pojačane tenzije između Izraela i muslimanskog sveta zbog detektora za metal koje je Izrael instalirao na svetilištu u Jerusalimu u kojem se mole i muslimani i Jevreji, napominje američka agencija, dodajući da su u petak hiljade Jordanaca protestovale protiv Izraela u Amanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet