Tinejdžer poginuo tokom demonstracija u Karakasu

Jedan šesnaestogodišnjak je poginuo tokom demonstracija u Karakasu koje je organizovala opozicija protiv predsednika Nikolasa Madura i njegovih planova za održavanje izbora za Ustavotvornu skupštinu, saopštilo je tužilaštvo.
Tinejdžer je druga žrtva tokom prvog dana 48-očasovnog štrajka kojim opozicija pokušava da blokira izbore za ustavotvornu skupštinu zakazane za nedelju. Tužilaštvo je potvrdilo da je juče preminuo i 30-ogodišnji Rafael Vergara, koji je bio ranjen, tokom sukoba između demonstranata i vojnika u državi Meridi.
 
Ukupan broj nastradalih od aprila, kada su počele demonstracija protiv Madura, popeo se na 105.
 
Generalni štrajk treba da se nastavi ceo dan danas pre velikih demonstracija zakazanih za petak. Brojne ulice su blokirane, posebno na jugoistoku i istoku glavnog grada Venecuele, gde je tradicionalno uporište opozicije.
 
Podignute barikade blokirale su više puteva i prilaza Karakasu gde su se okršaji demonstranata i policije nastavili i tokom noći. Sukobi demonstranata i bezbednosnih snaga su izbili i u drugim delovima zemlje.
 
Okrugli sto demokratskog jedinstva (MUD), opoziciona koalicija koja je već oganizovala 24-oročasovni generalni štraj prošle nedelje, već gotovo četiri meseca organizuje skoro svakodnevne demonstracije protiv Madura i traži njegov odlazak. Opozicija smatra da socijalistički predsednik Maduro planom da izmeni Ustav namerava da učvrsti vlast, zaobiđe izabrani parlament gde je opozicija u većini i izbegne presedničke izore krajem 2018. Oni takođe osporavaju uslove izbora u nedelju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet