RTRS voljan da snimi film o Radovanu Karadžiću

Radio-televizija Republike Srpske rado će stati iza ideje o snimanju igranog filma o Radovanu Karadžiću, kaže za "Novosti" generalni direktor RTRS Draško Milinović.
Komentarišući izjavu predsednika RS Milorada Dodika da bi RTRS trebalo da snimi film o Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda, kao odgovor na snimanje turske serije o Aliji Izetbegoviću, Milinović kaže da je ova televizija spremna da se upusti u realizaciju takvog projekta.
 
"To je veoma ozbiljan posao koji bi zahtevao jaku produkciju, vreme, kvalitetan scenario i režiju, bez kojih nema nijednog filma. Ukoliko bi se napravio dobar scenario i složile sve kockice, RTRS je spreman da produkciono, tehnički i tehnološki stane iza toga sa svim svojim kapacitetima", izjavio je Milinović.
 
Karadžićev branilac pred Tribunalom Goran Petronijević kaže za "Novosti" da se nada da bi Radovan sa slobode mogao da učestvuje u stvaranju filma o njemu.
 
"Ako ne bude tako, sigurno ćemo tražiti neki način da se uključi u taj projekat, recimo savetodavno, pismima... Sa Karadžićem nisam razgovarao o ovoj temi, jer je nova", kaže Petronijević, podsećajući da je već snimljen dokumentarni film o prvom predsedniku RS, sada zatočenom u Sheveningenu.
 
On je ubeđen da će se pokazati da je njegov branjenik pozitivna istorijska ličnost, koja zaslužuje da njen život, rad i odluke koje je donosila u najtežim okolnostima po srpski narod budu zabeleženi na filmskom platnu.
  • veljko zivkovic

    27.04.2019 02:37
    velja.veljonius@gmail.com
    Радована Караџића може да игра Драган Мићановић који личи на њега из младости када је ушао у политику, Генерала Ратка Младића може да игра Недељко Бајић, син Радоша Бајића.
  • Joe

    16.08.2017 13:55
    Iskoristio bih priliku da zamolim druga Tomislava, da dâ nalog da se neka junačka pesma o njegovom junaštvu prepeva. Prepevala bi se tako što bi svuda umesto Tomislave, pisalo Radovane. Tu u principu ništa ne menja, pa bi umesto: Tomislave, lideru lavljeg srca, mogao BMKnindža da peva Radovane, lideru lavljeg srca ili gde se u pesmi kaže npr. Tomislav kano guja ljuta, samo se izmeni i doda Radovan. A može i neka prigodna o boravku u zatvoru…
  • Cocco

    16.08.2017 13:33
    Ma divno! Hrvati već snimili film o Gotovini (titlovano na srpski: General Keš), ovi će o Radovanu Dabiću, Turci seriju o Aliji Izetbegoviću, pa ćemo mi o Draži Mihajloviću, pa će Hrvati o Paveliću, pa Kosovari o Tačiju, pa slede Mladić i Tuđman, pa npr. Luburić i Haradinaj… Sve su to grandiozna filmska ostvarenja, koja će ostati zabeležena slovima od lažnog zlata u anale filmskih ostvarenja i koja normalan svet ne shvata, pa zato ni ne gleda! Ostali su da gledaju oni koji su ostali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet