Silovana 10-ogodišnjakinja rodila nakon što joj je sud zabranio da abortira

Desetogodišnja Indijka koja je nakon silovanja od stranke ujaka ostala trudna, i kojoj je indijski vrhovni sud zabranio pobačaj, rodila je malu devojčicu, piše BBC.

Devojčica ne zna da je rodila, za vreme trudnoće rečeno joj je da joj je "kvrga u stomaku veliki kamen u stomaku".

Rođena beba teži dva i po kilograma, a porođena je putem carskog reza. Majka i beba su dobro, rekao je službeni izvor za BBC.

Devojčica je policajcima otkrila da je u zadnjih nekoliko meseci više puta silovana od strane ujaka, koji je uhapšen.

Njena trudnoća otkrivena je mesec dana pre porođaja, kad je počela da se žali na bolove u stomaku, pa su je roditelji odveli u bolnicu.

Indijski vrhovni sud odbio je prošlog meseca da odobri pobačaj u njenom slučaju, pozivajući se na mišljenje panela lekara koji je tvrdio da je trudnoća bila u poodmakloj fazi (32. nedelja) i da bi pobačaj bio previše rizičan po život 10-godišnjakinje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.