VIDEO: Tajfun pogodio Hong Kong, najmanje 12 mrtvih

Najmanje dvanaest ljudi je poginulo, a 153 povređeno u naletu tajfuna Hato, najjačoj oluji koja je poslednjih 50 godina pogodila region oko Hongkonga.
U Makau je stradalo osmoro ljudi, među kojima su i dva muškarca koja su protekle noći nađeni u parking garaži. Kineska agencija Sinhua javila je da su još četiri osobe stradale u susednoj provinciji Guangdong, a da se jedna osoba vodi kao nestala.
 
Tajfun Hato je pogodio područje u sredu, s maksimalnom brzinom vetra od 160 kilometara na sat.
 
Tajfun je izazvao i velike poplave, jak vetar je razbijao prozore i vrata, a mnogi su ostali bez vode i struje. U Hongkongu je u sredu zbog nevremena zatvorena berza i otkazano više stotina letova.
 
Vlasti Hongkonga podigle su nivo upozorenja na uragan na najviši, 10. nivo, prvi put u poslednjih pet godina.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet