Tramp: Pregovori nisu rešenje za krizu sa Severnom Korejom

Predsednik SAD Donald Tramp ocenio je da razgovor sa Severnom Korejom "nije rešenje".
On je to naveo u poruci na Tviteru kojom je nagovestio da je potraga za diplomatskim rešenjem sa Pjongjangom osuđena na propast. "SAD su 25 godina razgovarale sa Severnom Korejom i plaćale im ucenjivački novac. Razgovori nisu rešenje", napisao je Tramp.
 
Severna Koreja je ranije privremeno zaustavljala nuklearni razvoj kada su SAD i druge zemlje davale pomoć u hrani i druge vrste pomoći. Međutim, Severna Koreja nije imala takve zahteve, bar ne javno, u poslednje vreme, od kada je Tramp došao na vlast.
 
Bela kuća nije bila spremna da razjasni Trampovu poruku, koja se razlikuje od prethodne izjave šefa američke diplomatije Reksa Tilersona. On je pre nedelju dana jasno rekao da je otvoren za pregovore s Pjongjangom.
 
"Spremni su da ograniče svoja provokativna dela i možda mi tu vidimo put ka jednom obliku dijaloga negde u bliskoj budućnosti", rekao je tada Tilerson.
  • predrag

    31.08.2017 10:42
    Али ти знаш. Сигурно ћеш навијати за неког конвертита који оставља злобне коментаре о народу из којег је потекао док није смислио себи име нације, језика и историју. Али чекај, па то нема нигдје него овде...значи нећеш навијати.
  • DonJuan

    30.08.2017 19:05
    Sad preglupi srba ne zna kome da se prikloni... Da li Trampu, kome se divi zato sto je bahata, diskriminatorska sirovina koja ponizava zene, pa ga podseca na njega, ili Kimu, kompletnom ludaku koji tera inat celom svetu, sto ga jos vise podseca na njega... Ipak kontam da je blizi ovon drugom... sto nenormalnije, to bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet