Elektrošokovima ubili mladića i devojku jer su osramotili porodicu

Par pakistanskih tinejdžera ubili su elektrošokovima članovi njihovih porodica jer su pokušali da pobegnu, saopštila je policija.

Članovi porodice su delovali po naredbi uticajnog plemenskog veća koje je naložilo ubistvo jer su mladić i devojka ukaljali čast lokalnoj zajednici.

"Mladić i devojka su vezani za krevet, a zatim su kroz njihova tela puštali elektrošokove", rekao je Arman Marvat, šef policije koja je uhapsila očeve i dva strica i traga za još 30 članova veća koji su pobegli.

On kaže da je devojka stara 15 godina pobegla sa svojim 17-godišnjim momkom prošlog meseca.

"Prvo je ubijena i sahranjena devojka, a mladić narednog dana", rekao je Marvat.

Više od 500 ljudi, većinom žena, svake godine su žrtve ubistva iz časti u Pakistanu. Vinovnici ubistava su obično članovi porodice žrtve jer tim činom treba da se iskupe za sramotu nanetu zajednici.

  • Danica

    12.09.2017 11:48
    Iskreno
    Kod njih:
    zatucanost = islam = asocijalno ponašanje

    Kod nas:
    komunizam = autonomaštvo = liberalni kapitalizam = fašizam
  • Zoran Đorić

    12.09.2017 09:45
    Dawkins...
    Ovo gospodine (prema korišćenju stranog "pojma") neprosvećeni, nema nikakve veze sa religijom, već sa izvesnim ljudskim grehom, (koji evidentno ni vama nije stran, s obzirom da dozvoljavate sebi takve obrazovne nedostatke, a primenjene na nedvosmisleno vrlo važnom delu, OSUDI svih vernika), (iskreno se nadam u mnogo blažem obliku), a zove se GORDOST, koji poprima kao što se vidi iz priloženog, neljudske osobine u izvesnim religijskim, duhovno i u svakom pogledu zaostalim zajednicama. Isus Hristos nam je ostavio, u svom testamentu ljubav, a u tome nadam se da ne vidite ništa loše, nema ničeg lošeg. Volite, kajte se i opraštajte.
  • khm

    12.09.2017 08:26
    sto ne ubiju sebe lepo pa se postede sramote svi kolektivno, nego ubijaju druge? "mucenici" veciti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet