'Srbija, BiH, Kosovo i Makedonija nedostaju na mapi NATO'

Albanski premijer Edi Rama izjavio je na konferenciji Vojnog komiteta NATO-a, koji okuplja najviše vojne komandante zemalja članica Alijanse, da "Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Kosovo i dalje nedostaju na NATO mapi".
Albanska agencija navodi da je Rama "ponovio podršku Albanije politici otvorenih vrata (NATO) za sve zemlje Zapadnog Balkana".
 
"Ovo područje, koje tek treba da bude uključeno u evropsku bezbednosnu arhitekturu, čini teritoriju na kojoj igrači treće strane vide ranjivost i prilike za upad", rekao je Rama.
 
Rama je "pozdravio činjenicu da je Albanija prvi put domaćin najvišeg vojnog organa NATO-a, podvlačeći da je Albanija u potpunosti posvećena ispunjavanju svih obaveza koje potiču iz članstva u NATO-u".
 
Predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a general Petr Pavel u ime Alijanse je "izrazio zahvalnost snažnoj posvećenosti Albanije i doprinosu te zemlje zajedničkoj bezbednosti i operacijama i misijama pod vođstvom NATO-a u Avganistanu i na Kosovu".
 
Pavel je "takođe pohvalio ulogu Albanije u promovisanju saradnje i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i u borbi protiv Islamske države".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.