Velika ponuda droge u Albaniji smanjila cene na tržištu

Albanija je zemlja sa najjeftinijom drogom i najvećim potencijalom korisnika u regionu, podaci su Kancelarije UN za drogu i kriminal.
Velika ponuda droge u Albaniji smanjila cene na tržištu
Foto: Pixabay
Prema podacima koje je prikupila ta kancelarija, na tržištu narkotika, iako je reč o nelegalnoj trgovini, vladaju ekonomski zakoni ponude i tražnje, što veća ponuda cene su niže.
 
Podaci su pokazali da Albanija ima najniže cene u regionu kada je reč o hašišu i kokainu i ima najveći potencijal korisnika.
 
Stručnjaci koji su radili na ovom istraživanju, kažu da je Albanija mesto porekla kanabisa i tranzitna zemlja za kokain. Većina narkotika se prebacuje u države Evrope, ali određene količine ostaju u zemlji, što povećava ponudu, pa samim tim snižava cene. Kao drugo, oni navode da je kupovna moć u Albaniji niska i da korisnici narkotika nisu u mogućnosti da kupuju skupe droge.
 
Prema podacima UNODC-a, cena kokaina u Albaniji košta prosečno 80 dolara, dok je prosek za region procenjen na oko 100 dolara. Čak je i kanabis jeftiniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji u regionu, pa tako jedan gram marihuane se može dobiti za samo pet dolara, dok se ista količina, na primer, u Crnoj Gori prodaje za 26 dolara.
  • Pospani glasač

    18.09.2017 20:17
    Mi pošteni nnnarkomani kriziramo, a ovi dele džabe... Pu!
  • 35183.1

    18.09.2017 15:51
    Cene u opadanju
    Čim se izgradi famozni autoput do Albanije, biće "vikend akcija".
  • Grejna Tehnika

    18.09.2017 14:50
    Potrošač
    Ova informacija nije tačna. Cene nisu promenjene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet