Erdogan: SAD u konzulatu kriju sumnjivo lice

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da SAD u svom konzulatu u Istanbulu kriju "sumnjivo lice".
Kako je rekao, "sumnjivo lice" je povezano sa sveštenikom koji živi u SAD, koga Ankara okrivljuje za prošlogodišnji neuspeli pokušaj puča.
 
Ankara za organizovanje pokušaja puča u julu 2016. okrivljuje muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena, koji godinama živi u egzilu u SAD, a na osnovu optužbi za veze s njim turske vlasti su uhapsile više od 50.000 ljudi dok je 150.000 smenjeno ili suspendovano.
 
Erdogan je rekao i da Turska ostaje pri odluci o obustavi izdavanja turskih viza u SAD, kao odgovor na obustavu izdavanja američkih viza u Turskoj. On je ranije optužio odlazećeg ambasadora SAD Džona Basa da je kriv za spor Ankare i Vašingtona, navodeći da američka strana zbog tog diplomate žrtvuje odnose sa jednim NATO saveznikom.
 
Zbog hapšenja zaposlenih u američkim diplomatskim misijama u Turskoj, Vašington je pre nekoliko dana obustavio izdavanje viza Turcima, na šta je Ankara odgovorila recipročnom merom, što je dovelo do diplomatske krize.
  • hahaha

    13.10.2017 09:02
    Je li i ovaj turski paša ima "izuzetne službe" kao i Vučić pa svi zajedno izmišljaju neprijatelje i "pronalaze" ih medju opozicionarima i zapadnim ambasadama? Jadne su to države kojima je mentalni sklop zaglavljen u 18. veku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet