Neonacistkinja ponovo osuđena zbog negiranja holokausta

Poznata nemačka neonacistkinja Ursula Haverbek danas je ponovo osuđena zbog negiranja holokausta, ovaj put na šest meseci zatvora.
Okružni sud u Berlinu osudio je Haverbek zbog toga što je januara 2016. godine rekla na jednom događaju u glavnom gradu Nemačke da se holokaust nije dogodio i da u zloglasnom nacističkom logoru smrti Aušvic nije bilo gasnih komora.
 
Haverbek (88), koja ima pravo žalbe, izjavila je da je sudski proces protiv nje neshvatljiv, prenela je agencija dpa.
 
Ona je i ranije osuđena na zatvorsku kaznu zbog sadržaja nekoliko tekstova koje je napisala za časopis "Glas Rajha", a u kojima je negirala holokaust, što je u Nemačkoj krivično delo.
  • proka

    17.10.2017 07:58
    praktično
    obzirom da je povratnik u krivičnom delu , drska i"verovatno senilna" primerena kazna bi bila zatvaranje u jedenu od ćelija u Aušvicu ( može i bez gasa ). Možda bi onda sudski proces bio shvatljiviji !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.