Izetbegović: Moj otac je ostavio BiH u amanet Erdoganu

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da je njegov otac Alija Izetbegović aktuelnom predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu ostavio na čuvanje Bosnu i Hercegovinu.
Izetbegović je povodom 14 godina od smrti svog oca rekao da je jedan od poslednjih razgovora koje je Alija Izetbegović imao bio sa Erdoganom.
 
"On je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu je u amanet brigu za Bosnu i Hercegovinu. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet. Pogledajte samo ovu novu akciju da se gradi put između Beograda i Sarajeva", kazao je Izetbegović. On je naveo da se mnoge poruke Alije Izetbegovića i danas čine aktuelnim.
 
"On je činio sve da se spasi bivša Jugoslavija, BiH, da se spasi mir, da ne dodje do rata, da se prihvate rešenja makar i nepravedna i bolna za bosansko-hercegovačke patriote, ali da prestane ubijanje u ovoj zemlji. A tokom rata da se sačuva supstanca BiH", rekao je Izetbegović.
  • Pinky

    13.02.2023 08:48
    Kave veze ima bosnaili palestina sa turskom,znaci Ako neki hriscani na balkanu oredje u Islam on je automatski povezan sa turskom kakva glupost jednog naroda
  • Branko Radojevic

    20.10.2017 14:38
    Nikad nisam cuo da se iko zvao Bosnjaci rodjen sam u Sarajevu 1963 godine, Sarajevo je bilo multikulturalno i multieticno veoma kulturno ponasanje gradjana i Sarajlija danas je to primitivizam ovih Muslica jer su sramota onim pravim koji su zivjeli pre ovog Turcizma kojeg su napravili od Sarajeva. Sve divljaci sve primitivci doselili se u grad. Nemojte meni govoriti sta je bilo Sarajevo, Djeda nikad nije izasao bez odijela i kravate i kosulje ispeglane, kad god bi se setali znalo se sta je gradjanin a sta seljak od vijekova Turaka...cak su i onda Turci bili kulturan narod. Ovo sada ovi koji sebe nazivaju Bosnjacima taj naziv nikad nije postojao niti ce u mojoj glavi biti jer staviti LED diode na Djamiju da svetli ko Luna park nocu to nisu Muslimani posten kulturan narod koji postuje svoju vijeru i ostale, to nisu ljudi koji pomazu jedni drugima nego rulja i stoka koja je unistila Sarajevo i prave Sarajlije pa bez zamere znamo svi sta mislim sa reci seljacina. Sramite se svi vi koji ste amerima lizali .upe. Sramite.
  • Boki

    20.10.2017 11:15
    Znaci muslimani tj bosnjaci su u stvari turci?? Isti tip retard politicara kao i u ostalim drzavama - zbog njih se narod klao a oni bogatili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet