Organizuju obuku kongresmena o seksualnom uznemiravanju

Svi članovi i zaposleni u Predstavničkom domu Kongresa od sada će ići na obuku za prevenciju seksualnog uznemiravanja, najavio je predsednik Donjeg doma američkog parlamenta Pol Rajan.
Organizuju obuku kongresmena o seksualnom uznemiravanju
Foto: Pixabay
"Naš cilj je da jasno stavimo do znanja da u ovoj ustanovi nema mesta uznemiravanju bilo kakve vrste", rekao je Rajan.
 
Dan ranije, i Senat je jednoglasno odlučio da će svi senatori i njihovi saradnici morati da završe odgovarajuću obuku.
 
U proteklih nekoliko nedelja u SAD je objavljeno više slučajeva seksualnog uznemiravanja u svetu poznatih, a sve je počelo nakon što su brojne glumice optužile producenta Harvija Vajnstina i druge ljude iz sveta filma. 
 
Optužbe su u međuvremenu dospele i do političara, pa je izrazito konzervativni republikanac Roj Mur (70) izložen sve većem pritisku nakon što ga je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje. Veliki broj njegovih kolega pozvao ga je da povuče kandidaturu za Senat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet