Nemački sud: Kuvajt ervejz imao pravo da ne primi Izraelca u avion

Sud u Nemačkoj ocenio je danas da je aviokompanija Kuvajt Ervejz imala pravo da jednom izraelskom putniku ne obezbedi let, navodeći da "nije reč o diskriminaciji već o poštovanju kuvajtskog zakona".
Kompanija nije dužna da ispuni ugovor ako nije u skladu sa zakonom njene zemlje, jer bi u protivnom kršila taj zakon, naveo je sud u Frankfurtu.
 
Putnik iz Izraela tužio je aviokompaniju jer nije htela da ga primi na let od Frankfurta do Bangkoka sa presedanjem u Kuvajtu. Pozivajući se na kuvajtski zakon iz 1964. godine, aviokompanija je navela da ne može da izadje u susret izraelskom putniku, jer Kuvajt ne priznaje Izrael i nema nikave trgovinske i druge veze s tom zemljom.
 
Jevrejsko udruženje u Nemačkoj reagovalo je na sudsku odluku navodeći da je "nepodnošljivo da jedna strana kompanija koja deluje prema svojim zakonima, duboko nacionalističkim i antisemitskim, može da bude aktivna u Nemačkoj". To udruženje je dodalo da kuvajtski zakon o bojkotu Izraela podseća na "najstrašnije trenutke progona Jevreja za vreme nacional-socijalizma".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet