Vojni budžet SAD 700 milijardi dolara

Američki Kongres usvojio je predlog zakona o odbrambenoj politici koji predviđa vojni budžet od 700 milijardi dolara.
Vojni budžet SAD 700 milijardi dolara
Foto: Pixabay
Kongres je time podržao poziv predsednika Donalda Trampa za većom i snažnijom vojskom.
 
Nakon prolaska u Kongresu, predlog zakona prosleđen je Beloj kući gde čeka Trampov potpis.
 
Predlogom zakona predviđa se budžet od 700 milijardi dolara za vojsku, što uključuje milijarde dolara za programe raketne odbrane kako bi se SAD suprotstavile sve većoj nuklearnoj pretnji Severne Koreje.
  • analiticar

    17.11.2017 15:41
    Vojni budzet SAD jednak je zbiru vojnih budzeta Kine , Rusije , Indije , Engleske , Nemacke , Francuske , Japana , Juzne Koreje i Saudijske Arabije .

    http://visuals.sipri.org/
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures
  • l00d

    17.11.2017 14:42
    Treba im budžet da se brane od kojekakvih Jugoslavija, Irana, Jemena...
  • mrva

    17.11.2017 09:13
    Konfrontacija, bes, strah, sveopšte ljudsko ludilo! Na svim stranama. Promil promila čovečanstva enormno profitira zadovoljavajući svoju bolesnu potrebu za ekstremnom količinom moći i bogatstva, ostali ispaštaju. Sa ovim novcem, mogao bi se rešti problem siromaštva u svetu!
    Ovako, taj novac će biti upotrebljen za stvaranje još više bede, siromaštva i nesreće. Naravno, sve je to "u odbrambene svrhe" poznato je da se Amerika isključivo brani. I onda se čovek usudi smatrati inteligentnim bićem!? Čudno smo to definisali inteligenciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet