Slovenija će tužiti Hrvatsku

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova priprema tužbu protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne presude o granici između dve države u Piranskom zalivu, saopštio je šef slovenačke diplomatije Karl Erjavec.
Erjavec je to rekao nakon sastanka čelnika vladajuće koalicije, ali nije hteo da iznosi detalje.
 
Generalna sekretarka slovenačke vlade Ljiljana Kozlovič rekla je da su u stalnom kontaktu sa Evropskom komisijom, ali da još nije poznato kad će u Sloveniju i Hrvatsku doći potpredsednik komisije Frans Timermans koji je dobio zaduženje da posreduje između dve države.
 
Kad je reč o sastanku premijera Slovenije i Hrvatske, Mira Cerara i Andreja Plenkovića, ona je rekla da će do tog susreta doći tek kad se reši pitanje sprovođenja arbitraže.
  • A sta smo mi ?

    09.12.2017 15:20
    @Обсервер 09.12.2017 • 10:28
    "Морају се навикнути да су у ЕУ задња рупа на свирали "

    Bolje i zadnja rupa u EU nego prva na Balkanu.
  • Обсервер

    09.12.2017 10:28
    Лоша навика
    Хрватима је остала лоша навика, из бивше ЈУ. да се бахате и не поштују Устав, али овде, нема бато, ЕУ их гази као гњиде. Морају се навикнути да су у ЕУ задња рупа на свирали добили су шта су тражили, заслужено.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.