Britanci sada žele da ostanu u Evropskoj uniji

Anketa je pokazala da 51 posto Britanaca sada želi da ostane u Europskoj uniji, a 41 posto želi da napusti blok.
Britanci sada žele da ostanu u Evropskoj uniji
Foto: Pixabay
Ovo je preokret u odnosu na prošlogodišnji referendum, prema ispitivanju koje je objavio dnevnik The Independent.
 
Anketa BMG obuhvatila je 1.508 osoba, a dnevnik je rezultate objavio u subotu na svom portalu.
 
Ta anketa pokazala je dosad najviše glasova za "ostanak" u EU otkako je održan referendum.
 
Sedam odsto ispitanika odgovorilo je "ne znam" na pitanje "Treba li Ujedinjeno Kraljevstvo da ostane članica Europske unije ili da je napusti?", piše agencija DPA.
 
Na referendumu 2016. godine, 48 posto Britanaca glasalo je za ostanak, a 52 posto za izlazak iz EU zahvaljujući kampanji koju je provodila eurofobna stranka UIKIP i euroskeptici u Konzervativnoj stranci.
 
Čelnici 27 zemalja članica odobrili su u petak na samitu u Briselu prelazak u drugu fazu pregovora o Bregzitu, što otvara put za razgovore o budućim odnosima.
 
Britanska premijerka Tereza mej rekla je u petak da je Velika Britanija učinila važan korak napred prema ostvarenju glatkog izlaska iz EU-a pošto je EU pristao da pregovori pređu u drugu fazu, odnosno da se počne pregovarati o budućim odnosima.
  • Talac

    17.12.2017 13:35
    Ovo je dokaz nesavrsenosti demokratije kao drustvenog uredjenja. Ne treba svako da ima pravo glasa. Prvo na IQ test pa onda da dobijes pravo da krojis sudbinu svojim sunarodnicima. U praksi, narod samo misli da ima neku moc izbora a zapravo je veoma podlozan manipulacijama. To su nesavrsenosti ljudske vrste. Onda je bolje da ogolimo stvari i prikazemo ih kakvim jesu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet