Netanjahu brani sina koji je uhvaćen kako vređa žene i hvali se bogatstvom

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu žalio se na odnos medija prema njegovom sinu Jairu, a nakon objavljivanja audio snimka na kome se čuje kako mladi Netanjahu s omalovažavanjem govori o ženama i hvali se sporazumom koji je njegov otac navodno sredio za gasnim tajkunom Kobijem Maimonom.
"Pomislite kako biste se osećali kada bi vaša deca bila gažena beskrajnom okrutošću, zlobom i licemerjem", rekao je Netanjahu sinoć uoči polaska u šestodnevnu posetu Indiji i dodao da to ne samo medijima već i javnim zvaničnicima koji "cokću s apsurdnom moralnošću i licemerjem".
 
Netanjahu, koji je jutros doputovao u Indiju, rekao je da je na putu trebalo da ga prati sin, ali je otkazao svoje učešće u poseti u poslednjim trenutku.
 
"On je mlad momak koji voli državu Izrael svom svojom dušom. Zahvaljujem mnogim građanima koji su održali Jaira i nas i svom toplinom i humanošču se suočili s nehumanošću", rekao je Netanjahu.
 
U medijima se spekulisalo da je Jair Netanjahu odustao od puta zbog kritika upućenih na njegov račun posle objavljivanja audio snimka iz 2015. godine, snimljenog nakon što je s prijateljima izašao iz striptiz kluba i vozio se službenim kolima sa šoferom i telohraniteljem.
 
Hiljade Izraelaca izašlo je sinoć na ulice Tel Aviva na masovan protest protiv korupcije vlade, a posebno protiv premijera Netanjahua i njegove porodice, javili su izraelski mediji. Takvi protesti se održavaju svake subote već sedmi put, a sinoć su izbili i na severu Izraela.
 
Netanjahuov sin našao se na udaru kritika nakon što je obelodanjeno njegovo razvratničko putovanje kroz Tel Aviv pre dve godine. Na snimku se čuje kako Jair Netanjahu kaže sinu tajkuna Maimona da ne bi trebalo da se prepiru oko 400 šekela (115 dolara) namenjenih za prostitutku kada je njegov otac dobio 20 miliona dolara zahvaljujući premijeru.
 
Kobi Maimon se bavi nekretninama i ima akcije u kompaniji Isramko, koja poseduje polja prirodog gasa otkrivena u Sredozemnom moru. Jair Netanjahu je aludirao na gasni sporazum koji je Benjamina Netanjahu potpisao te godine.
 
Snimak je objavljen u vreme kada se Netanjahu sumnjiči za dva slučaja korupcije, zbog čega ga je policija ispitivala nekoliko puta po više sati. Jedan se odnosi na optužbe da je primao skupe poklone od pristalica milijardera, uključujući strance.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet