VIDEO, FOTO: Čovek koji je pešačio od Rijeke do Zagreba noseći krst primljen kod Plenkovića

Riječki "krstonoša" Saša Pavlić, koji je proteklih dana prepešačio oko 200 kilometara sa drvenim krstom na leđima, stigao je na Markov trg u Zagrebu, gde ga je aplauzom dočekala grupa roditelja i dece.
Pavlić se na ovaj podvig odlučio revoltiran odlukom hrvatskih vlasti da pola milijarde dolara daju za kupovinu 12 polovnih aviona, dok u fondovima za retke lekove i dečje bolesti gotovo da nema novca.
 
Saša je tokom pešačenja na "Tviteru" već poručio premijeru Plenkoviću da ga njega i njegove saradnike poziva da nađu rešenje za problem neodgovarajućeg sistema lečenja dece.
 
"Pozivam premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Kujundžića i predstavnike udružena obolelih da iskoriste današnji trenutak i nađu rešenje za problem neodgovarajućeg sistema lečenja dece danas u Hrvatskoj, a da ih građani s podrškom čekaju napolju".
 
 
Rekao je da je nošenje krsta, koji je, inače, sam napravio, do Zagreba jednostavno poruka, da za avione ima para, a za decu nema.
 
I na Trgu bana Jelačića Pavlića su dočekale majke sa bolesnom decom, a potom su se svi zajedno uputili ka vladi.
 
"Želim da predam taj krst vladi da ih podseća prilikom donošenja odluka o deci", rekao je Pavlić.
 
"Mi odlučujemo hoće li nas uopšte biti. Moramo znati da zaštitimo svoju decu. Šta da ja tim ljudima kažem? Svi znamo šta će reći, ako uopšte izađu. Odcepljeni su od naroda, odcepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak dece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete šta ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri miliona građana će kliknuti nešto besmisleno", kazao je Pavlić pred zgradom vlade.
 
Obraćajući se onima koji su danas ostali u svojim domovima, Pavlić je rekao da će im biti tako kako im je.
 
"Živite u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gde cene čoveka, dete i život", kazao je Pavlić pre nego što je ušao u zgradu vlade.
 
 
Pavlić je od subote pešačio od Rijeke do Zagreba. Tokom puta je imao problema sa nogom, zbog čega je trpeo velike bolove.
 
Pavlić, koji je za kratko vreme zbog svog neobičnog poduhvata skrenuo pažnju Hrvatske, ali i javnosti u državama regiona, na "Tviteru" je takođe napisao da se na to odlučio kada je "kap prelila čašu".
 
Na društvenoj mreži Fejsbuk je pokrenuta stranica Saša Pavlić, čovek s krstom, a pokrenut je i Facebook event "Za decu, protiv polovnih aviona", koji već okuplja više stotina građana.
  • Kaćanka

    06.04.2018 09:16
    @Dzisus
    Ajd mi objasni u cemu je sad ovo srbijanska provokacija?
  • Pupi

    05.04.2018 21:44
    Odlicna ideja sad ce AV da ponese jedan u ameriku a Vulin drugi na okupljanje njegovog gvozdenog puka.
  • Maja

    05.04.2018 19:27
    Prevedeno na Srbski
    Ovde se niko neće pobuniti zbog dva meseca doplatne marke za hram SS, ili krajem prošle godine davanjem i budžetske rezerve za istu stvar. A treba "samo" još 60 miliona evra!!!
    Naša deca naravno imaju imaju lečenje, prikupljanjem sredstava građana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.