Nemačka: Uleteo kombijem u baštu restorana, troje mrtvih, 20 povređenih

Najmanje troje ljudi je ubijeno, a oko 20 povređeno kada je kombi uleteo u baštu jednog restorana u nemačkom gradu Minsteru.
Vozač je izvršio samoubistvo, saopštila je nemačka policija. Kako je navedeno, on se na mestu zločina ubio iz vatrenog oružja.
 
"Zidojče cajtung" navodi da vlasti ne veruju da iza incidenta stoje teroristički motivi, a AP javlja da se veruje da je vozač kombija bio sredovečni Nemac sa mentalnim problemima.
 
Prema rečima portparola policije Andreasa Bodea, šest od 20 povređenih nalazi se u kritičnom stanju.
 
Nemačka policija je saopštila, ne navodeći detalje, da je prodnadjen "sumnjiv predmet", kao i da proverava navode da su saučesnici možda pobegli sa mesta napada. Nemački mediji su javili da helikopteri nadleću tu oblast.
 
Restoran "Kiepenkerl" u starom gradskom jezgru poznat je i veoma popularan kako među meštanima, tako i među turistima. Incident se dogodio u ranim popodnevnim časovima, kada se na ulicama Minstera nalazio veliki broj ljudi.
 
Bezbednosni izvori navode da su okolnosti takve da se ne može isključiti mogućnost da se radi o napadu.
 
Stanovnici Minstera su zamoljeni da do daljeg izbegavaju područje u kome je došlo do incidenta.
 
  • A

    09.04.2018 06:55
    Hag je ogledalo.
  • malo morgen

    07.04.2018 23:08
    @OBVEŠTENA
    "Počinilac je nemac. Sa psihijatrijskim dosijeima. Tako barem kažu na nemačkom vestima. Stoga se prvo dobro informisati, pa tek onda napadati."

    A tebe je lično BND obaveatio i prilozio ti dokaze?
    Nisi ni slučajno čula obaveštenje u medijima pa poverovala?
    Šta misliš da će sa kažu da je musliman pa da rizikuju nemire u državi i pad vlade ove idiotkinje koja ih je dovela u Evorpu?


  • ludilo

    07.04.2018 22:41
    kako to njima da se dogodi kad oni na sve misle unapred ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet